Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Și alte aspecte interesante din timpul dezbaterii de la Ditrău. Știați că primarul e rudă cu proprietarul brutăriei?

Foto: Ziar Harghita

Întâlnirea de sâmbătă, când localnicii din Ditrău au stat față în față cu primarul și  alte figuri politice și din conducerea județeană, a avut la bază două subiecte stabilite pentru a fi dezbătute. Primul subiect de pe listă a fost conflictul iscat între localnici și brutărie și al doilea subiect a vizat angajarea muncitorilor străini în zonă.

Invitat în cadrul ședinței a fost și om de afaceri, cetățean de onoare al comunei Ditrău, născut în comuna Ditrău, stabilit în prezent în Gheorgheni. Acesta a povestit la microfon în fața tuturor celor prezenți în sala Căminului Cultural că are mulți prieteni, dar și rude în comuna Ditrău.

Afaceristul și-a început discursul afirmând că este bine și indicat ca toți cei care au un cuvânt de spus referitor la cele două probleme legate de angajarea pe piața locală și forța de muncă venită din străinătate, să ridice mâna și să se înscrie la cuvânt.

Cetățeanul de onoare și fiu al satului, a atras atenția că niciodată nu au mai fost atâția reprezentanți ai mass mediei în Ditrău și i-a rugat pe localnici să demonstreze că sunt cât mai culturali și mai organizați. A mai spus că cei care doresc să se exprime să o facă fără ură și fără patos, fără țipete. A mai precizat că fiecare persoană înscrisă pe listă la cuvânt are la dispoziție doar 2-3 minute în care să aducă la cunoștință acele probleme cu care se confruntă și care trebuie rezolvate.

 

După părerea lui, dacă cei prezenți în sală din rândurile locuitorilor vor respecta aceste cerințe, atunci și jurnaliștii veniți la fața locului vor transmite mai departe că nu este vorba doar despre rasism și de ură, ci este vorba despre o problemă mult mai profundă și mai complexă.

Potrivit acestuia, toți așteaptă de la primar să fie ca Dumnezeu și să rezolve totul, dar a reamintit că și primarul e doar un om, care are lacrimi și emoții.

Un aspect interesant a fost atunci când primarul a prezentat publicului din sală programul ședinței. Edilul le-a spus oamenilor că la sfârșitul întâlnirii va da citire și unei scrisori, transmisă de către proprietarul brutăriei, prin care se adresează consătenilor săi. În acel moment oamenii au reacționat și au cerut ca mai întâi să citească scrisoarea pentru a afla și ei ce conține, ca mai apoi să formuleze întrebări și opinii pe marginea subiectelor. Însă, edilul a refuzat această dorință a localnicilor, motivând că citirea acelei scrisori le-ar putea influența părerile și astfel nu ar mai scoate la iveală nemulțumirile pe care le au.

La un moment dat, cineva din sală a vociferat la adresa primarului, reproșându-i că are un grad de rudenie cu proprietarul brutăriei. Însă primarul a replicat că nu ține partea lui Kollo Katalin pentru că sunt rude și că încearcă să fie un mediator pentru rezolvarea problemei. De asemenea, Puskás Elemér s-a plâns că mulți nu știu ce presiune a fost asupra Primăriei și a Consiliului Local și asupra lui personal. Acesta a transmis clar că nu stă în puterea lui de a lua o decizie, de a angaja pe unii și de a trimite acasă pe alții.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *