Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Situația epidemiologică în Harghita: noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19

Buletin informativ Harghita, 11 iunie 2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

La nivelul județului Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 11 iunie 2020:

–        18 persoane aflate în carantină instituționalizată,

–        1008 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei,

–        1933 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în creștere cu 63 în ultimele 24 de ore,

–        8100 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval,

Astfel numărul total de persoane pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu de la începutul perioadei, este de 10033.

În județul Harghita au fost confirmate un număr de 188 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care: 104 persoane s-au vindecat, 5 persoane decedate, (cazul 5 – pacient confirmat pozitiv la COVID-19 în județul Mureș, internat în Spitalul suport COVID-19 Târgu Mureș, unde a decedat), 79 persoane se află internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici a persoanelor internate în spitale, respectiv au fost dispuse măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacții asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

 

În data de 10.06.2020, personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita au efectuat misiuni de verificare a prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare.

De asemenea, au fost efectuate misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza unităților administrativ teritoriale, în zona centrelor de carantină şi de izolare;

 

Solicităm cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

 

 

Biroul de presă

Instituția Prefectului Județul Harghita
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.