Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Situație tensionată în Sâncrăieni între ministrul Mediului, Tanczos Barna, și membrii comunității Declic (VIDEO)

“Caravana rușinii” este o acțiune a Comunității Declic, desfășurată în  22 de orașe și comune din județele Harghita și Covasna. Caravana a plecat, vineri, din Piața Constituției, din fața ministerului Mediului. Lista tuturor localităților prin care trece Caravana Rușinii: Sfântu Gheorghe, Ozun, Tusnad, Sântimbru, Sâncrăieni, Miercurea Ciuc, Mădăraș, Dănești, Cîrta, Voșlobeni, Gheorgheni, Suseni, Ciumani, Joseni, Praid, Ocna de Sus, Corund, Lupeni, Odorheiul, Căpâlnița, Vlăhița, Lueta.

„Acțiunea este menită să arate adevărata față a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naționale.”, spun organizatorii.

În comuna Sâncrăieni, situația a devenit tensionată odată ce la locul manifestării Declic a venit ministrul Mediului, Tanczos Barna. De asemenea, mai mulți localnici au încercat să îi ia apărarea ministrului, mai ales că Tanczos Barna este originar din Sâncrăieni. Un echipaj de poliție a aplanat dialogul tensionat, desfășurat în limba maghiară. Reprezentanții Declic se aflau în satul Sâncrăieni, județul Harghita, într-o campanie de informare privind protecția parcurilor naționale.

Pe lângă acuzațiile aduse membrilor Declic, ministrul Mediului a încercat să justifice reacția oamenilor: ,,Sunteți într-o campanie mincinoasă, josnică și oamenii vă înjură pentru că faceți acest lucru’’. De asemenea, ministrul a spus că membrii Declic sunt în siguranță, deoarece aceștia se află în Ținutul Secuiesc.

“Totul a decurs excelent, până am ajuns în satul ministrului. Chiar si acolo, oamenii au vorbit cu noi, au fost curioși ce avem de reproșat consateanului lor. Asta până când a apărut chiar Tánczos Barna însoțit de mai multe persoane agresive. Am fost înjurați pe un ton extrem de ridicat. Din fericire, un echipaj de poliție prezent la fața locului a intervenit și situația nu a escaladat. Este un comportament inacceptabil din partea unui ministru. Cerem ministrului Tánczos Barna să-și prezinte imediat demisia de onoare și să-și ceară scuze public”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.