SJU Miercurea Ciuc: Măsuri organizatorice luate odată cu scăderea numărului de pacienți cu COVID-19 și noutăți privind testarea

0

Articol disponibil în: Română

Ca urmare a scăderii numărului pacienților cu COVID-19 în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-au luat o serie de măsuri organizatorice.

FOTO: SJU Miercurea Ciuc

Secția de Medicină Internă a spitalului a redevenit secție non-COVID, începând cu 1 martie 2022. Tot aici se va asigura și internarea pacienților suspecți de Covid în saloane separate.

De la 1 martie a fost diminuat numărul de paturi în compartimentul ATI-Covid, de la 10 paturi la 6 paturi. Totodată a fost diminuat și numărul paturilor din secția de Pediatrie, unde vor rămâne 4 paturi pentru pacienții confirmați cu SARS-CoV-2.

Începând cu 7 martie, în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie vor fi tratate din nou patologii non-COVID. Pe amândouă secții se mențin totodată saloane pentru îngrijirea pacienților COVID și pentru cei cu patologii asociate. Pentru pacienții  COVID, spitalul mai menține paturi în saloane separabile pe secția Neurologie și în spitalul modular din fața spitalului. Pacienții cu TBC vor fi tratați în continuare în secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Începând cu 7 martie, testarea la cerere (PCR și test rapid) va fi efectuată în laboratorul medical al spitalului, care se află la primul parter a Policlinicii. Recoltarea testelor se face în zilele lucrătoare, între orele 10:00-11:00. Contravaloare testelor poate fi plătită la casieria de la parterul Policlinicii.

Punctul de testare din spatele porții centrale a spitalului va funcționa în continuare, de luni până vineri între orele 8:00-14:00. Aici se fac teste rapide pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 pentru pacienții cu simptome ale bolii COVID-19. Pot veni pentru testare și cei care au test pozitiv efectuat acasă și vor confirmarea acestuia, respectiv raportarea rezultatului.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, vineri, 4 martie 2022, erau îngrijiți 21 pacienți cu COVID-19, dintre care 19 pacienți au nevoie de oxigen și 2 pacienți de îngrijire de terapie intensivă.

  • informații furnizate de Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy