SMURD România – 26 de ani de protejare a vieţii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Pe 25 septembrie 2016, SMURD România împlinește 26 de ani de protejare a vieţii sub deviza „CINE SALVEAZĂ O VIAŢĂ, SALVEAZĂ O LUME ÎNTREAGĂ”.

Cu mult respect, La mulţi ani acestor „îngeri ai vieţii” care luptă în fiecare zi contra cronometru pentru salvarea de vieţi omeneşti!

SMURD, cinci inițiale care definesc mai bine de un sfert de veac din istoria medicinei românești în care SMURD a devenit sinonim cu salvarea de vieți. 26 de ani caracterizați prin perseverenţă, abnegaţie şi profesionalism pentru redarea şansei la viaţă.

De la înființarea sa, Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare (SMURD) a devenit în timp cel mai apreciat sistem de intervenție prespitalicească din România și nu numai.

Punctul de plecare al Serviciului a fost în septembrie 1990, când acesta funcţiona în cadrul Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş şi se baza doar pe un echipaj. Serviciul numit SMUR – Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare avea în dotare o singură maşină echipată pentru intervenţie rapidă, fără posibilitatea de a transporta pacientul, acesta fiind adus la spital cu o maşină a Seviciului de Ambulanţă.

În toți acești ani, întregului sistem i s-au adus importante îmbunătățiri pentru reducerea timpilor de răspuns și de intervenție. SMURD este acum un serviciu public integrat care funcţionează în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În cei 26 de ani de activitate, au fost sute de mii de intervenţii la nivelul întregii țării, un număr impresionant de persoane fiind asistate medical de urgență.

Nu trebuie uitați dr. Raed Arafat, personalitatea care a pus bazele SMURD, precum și toți salvatorii: pompieri, medici, paramedici, asistenți, formatori și instructori care s-au implicat în vederea implementării și dezvoltării SMURD.

LA MULȚI ANI!

smurd

Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy