Șoferul unui microbuz școlar prins beat la volan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Conducătorul unui microbuz şcolar, aflat sub influenţa alcoolului, a fost oprit de poliţişti înainte să-i pună în pericol pe micuţii pasageri.

microbuzÎn dimineața de 4 decembrie, ora 07:30, un echipaj rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe arterele de circulaţie din Bazinul Ciucului, a procedat la verificarea unor date şi indicii referitoare la existenţa unor riscuri, în ceea ce priveşte transportul de persoane.
Astfel, poliţiştii au oprit pentru control un microbuz şcolar şi au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, un bărbat de 50 de ani, constatând că acesta are 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.
Totodată, în vederea prevenirii repetării unor asemenea grave situaţii, au fost luate măsuri de informare a instituţiilor ce au atribuţii pe linia transportului de elevi, siguranţa în acest domeniu constituind o prioritate permanentă pentru poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy