Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul din Miercurea Ciuc, într-o continuă dezvoltare

Spitalul din Miercurea Ciuc va fi extins și anul acesta cu clădiri noi, instrumentar modern, servicii noi și apartamente pentru medici.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-a dezvoltat spectaculos, mai ales în ultimii cinci ani, iar una dintre cele mai importante măsurători în acest sens este încrederea tot mai mare a populației în îngrijirea acordată aici, din ce în ce mai puține persoane doresc să meargă în alte părți la tratamente.
Nu vor lipsi lucrări și planuri în continuare, vor fi investiții semnificative în viitor, care nu va fi o perioadă ușoară din cauza lucrărilor paralele. Au loc dezvoltări în toate zonele, mai mulți medici tineri au sosit la spital în ultimii ani și așteptăm și mai mult, apartamentele pentru medici se construiesc în baza unui contract cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), dar și din bugetul propriu.

Proiectul de buget al spitalului pentru 2022 a fost finalizat, medicii șefi care conduc secțiile fiind de acord și s-a întocmit o listă de priorități. În mai multe secții, serviciul a căpătat acum o dimensiune regională, aici vin și pacienți din județele învecinate pentru îngrijiri. Sunt planificate mai multe servicii noi, precum cardiologia pediatrică, iar instituția achiziționează și instrumente din ce în ce mai moderne.

Csaba Borboly, președintele CJ Harghita, a participat la negocierea proiectului de buget, a felicitat conducerea și personalul spitalului.  Acesta a spus că spitalul nu s-a aflat niciodată într-o poziție atât de bună. Personalul spitalului a devenit o adevărată echipă.

Am promis că vom construi un județ  sănătos și cred că suntem pe calea cea mai bună. La spitalul din Miercurea-Ciuc se întâmplă lucruri grozave, investim, cumpărăm echipamente, construim apartamente pentru medici pentru a atrage cât mai mulți profesioniști. Între 2000 și 2004,  județul Harghita a ratat o oportunitate istorică, iar acum luptăm pentru fiecare eurocent. Dar munca noastră nu este în zadar, iar cea mai mare satisfacție este încrederea tot mai mare în instituție. Deschiderea și comunicarea au adus noi aliați, sprijinul unanim al consiliului județean, sprijinul UDMR și al guvernului ungar, datorită cărora ne putem dezvolta într-o măsură fără precedent.”, a spus Csaba Borboly.

Președintele județului consideră important să aibă consultări periodice cu medicii șefi pentru a se ajunge la un consens, însă  va vizita din când în când fiecare secție și va discuta și cu cadrele medii.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.