Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc: Reguli noi pentru testarea pacienților înainte de internare

Începând de luni, 15 martie,  în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc intră în vigoare noi reguli privind testarea Covid-19 a pacienților înainte de internare. Pentru protejarea pacienților și a personalului se continuă testarea înainte de internare, dar se va trece de la testul RT-PCR la testul rapid antigenic.

Pentru a preveni apariția bolii Covid-19 pe secțiile spitalului, lunile trecute Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a efectuat din cheltuială proprie teste RT-PCR pentru depistarea infecției cu noul coronavirus pentru toți pacienții înainte de internare. Scopul acestei testări a fost și ca spitalul să-și poate îndeplinii și în pandemie rolul de spital județean de urgență, să poate primii bolnavii fără întrerupere.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice locale și metodologia pentru supravegherea sindromului respirator acut cu noul coronavirus, începând cu 15 martie spitalul introduce noi reguli pentru testarea pacienților. Metodologia nu impune, dar pentru protejarea bolnavilor și pacienților, continuăm testarea celor aflați înainte de internare, însă în loc de testul RT-PCR se va folosi testul rapid antigenic.

Testarea pacienților cronici programați pentru internare în secțiile din clădirea principală a spitalului se va efectua în Punctul de recoltare Covid, aflat la parterul spitalului, în dimineața internării între orele 7,30 – 9, sau cu o zi înainte, între orele 17:00 – 18:00. Testarea pacienților care se prezintă pentru internare pe secțiile exterioare, se va efectua în cadrul ambulatoriilor de specialitate respective. Rezultatul testului se comunică în 15 minute.

Nu trebuie să participe la testare pacienții asimptomatici vaccinați complet (cu două doze și la care au trecut minimum 10 zile de la doza a doua).

În continuare se efectuează teste RT-PCR pentru pacienții oncologici, pentru cei hemodializați sau cu imunosupresie. Folosește spitalul în continuare testele RT-PCR în cazurile în care rezultatul testului rapid și simptomatologia pacientului indică acest lucru.

Testarea RT-PCR la cerere se va efectua în continuare în spital, contra cost, zilnic în intervalul orar 9,30-10,30, pe bază de programare. Rugăm pe cei care vin pentru testare să sosească în spital numai la orele de programare. Programările se fac în fiecare zi, între orele 8:00 – 15:00,  la numerele de telefon 0372.661.291 și 0742.214.951

Pentru personalul spitalului se va efectua în continuare triaj epidemiologic la venirea în serviciu. În spital este obligatoriu în continuare purtarea măștii de protecție atât pentru personal, cât și pentru pacienți. Vizita aparținătorilor rămâne în continuare suspendată.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *