Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc va dispune de heliport propriu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita caută firmă pentru executarea lucrărilor 

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc mai face un pas pentru a deveni clinică regională. Consiliul Județean Harghita, în subordonarea căruia se află spitalul județean anunță organizarea procedurii de licitație publică pentru amenajarea heliportului. Firmele pot depune documentația necesară până la data de 14 octombrie. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție se ridică la valoarea de 880 mii lei, sumă care va fi asigurată din bugetul consiliului județean. Firma are la dispoziție 9-10 luni pentru implementarea lucrărilor.

Consiliul județean, din sumele avute la dispoziție pentru întreținerea de vară a drumurilor județene, a asfaltat drumul care duce la heliportul din zona Subpădure, din apropierea unității militare din localitatea Miercurea Ciuc. Aceste lucrări au ca scop înlesnirea transportului pacienților. Și Papa Francisc, după vizita sa de la Șumuleu Ciuc a utilizat acest drum pentru a lua elicopterul în direcția Iași.

Implementarea acestei investiții reprezintă un pas important în procesul de dezvoltare al spitalului și reprezintă o investiție infrastructurală prin intermediul căreia pacienții din oricare parte a județului pot ajunge mai repede la Unitatea de Primire Urgențe a spitalului. Avem ca scop ca viitoare clinică să fie accesibilă întregii regiuni, pacienții care au nevoie de îngrijire să nu trebuiască să meargă în alte centre medicale, ci să fie tratați aici, acasă, a afirmat Borboly Csaba.

La ședința din luna septembrie a Consiliului Județean o parte din terenul spitalului județean a fost predat Companiei Naționale de Investiții (CNI) și astfel unitatea de primire urgențe va fi reamenajată și reabilitată din bani de la guvern. Lucrările de reamenajare a blocului operator de la spitalul județean urmează a fi demarate în zilele care urmează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy