Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc, recompensat cu un premiu internaţional pentru folosirea trombolizei în tratamentul AVC

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc a fost recompensat cu un premiu internaţional pentru folosirea trombolizei în tratamentul accidentului vascular celebral (AVC).

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit categoria GOLD de la Organizaţia Europeană Stroke, în cadrul premiilor ESO Angels Awards. Acest premiu este o recunoaştere internaţională a practicii terapeutice în cazul accidentului vascular cerebral. Pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, alte două spitale din ţară care aplică tromboliza au primit distincţii de la ESO Angels”,  transmite SJU Miercurea Ciuc.

Îngrijirea pacienților cu accident vascular cerebral presupune muncă de echipă. Angajații de pe ambulanțe, medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe, de la Radiologie și Neurologie, precum și specialiștii acestor secții trebuie să conlucreze prompt pentru ca pacienții să primească în timp util tratamentul necesar.

„Acest tratament poate salva viața pacienților cu accident vascular cerebral și poate îmbunătății calitatea vieții lor. Timpul este factor foarte important: cei care pot beneficia de acest tratament trebuie să ajungă la spital în 4,5 ore de la apariția primelor simptome. De aceea trebuie chemată salvarea imediat la apariția simptomelor specifice: asimetria feței, slăbiciunea unui braț, dificultăți de vorbire.”, atrag atenția medicii.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, în anul 2020, au fost efectuate un număr de 82 de trombolize, tratament care poate salva viaţa pacienţilor care suferă un accident vascular cerebral. De asemenea, de la începutul acestui an au fost făcute 45 de astfel de intervenţii.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *