Ștafeta Veteranilor „Invictus” a plecat din Harghita spre Covasna

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ștafeta veteranilor, organizată de Asociația Invictus România,  ajunsă la cea de-a  VIII-a,  a părăsit miercuri, 13 octombrie, Garnizoana Miercurea Ciuc.

Ștafeta Veteranilor a fost prezentă în județul Harghita timp de două zile. Marți, 12 octombrie, ea a plecat din Odorheiu Secuiesc spre Miercurea Ciuc. Astăzi, la Monumentul Soldatului Necunoscut a avut loc schimbarea ștafetei.

Au predat ștafeta din partea Batalionului 385 Artilerie Odorheiu Secuiesc plt. adj. Nicu Amiază, sg. maj. Romina Kadar și din partea Brigăzii 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc plt. maj. Marius Afilipoaie, plt. Mihail Dupu, sg. maj. Monica Stoica, cap. Ralf Balint, cap. Florina Cîrjescu.

Acesta a fost preluată de militari ai Batalionului 24 V.M. Miercurea Ciuc: mr. Ioan Timaru, plt. adj. Antonio Păun, plt. Liviu Duțu, sg. Mihai Găină, sold. Tincuța Găină.

Ștafeta Veteranilor „Invictus” se îndreaptă acum spre județul Covasna, la Sfântu Gheorghe.

.

„Participarea în număr foarte mare a voluntarilor dar și a elevilor, au insuflat participanților la ștafetă încredere și ambiția necesară pentru a duce la bun sfârșit misiunea de a purta cu mândrie ștafeta până la final.”,  este mesajul transmis de Brigada 61 Vânători de Munte  „General Virgil Bădulescu”.

Ștafeta Veteranilor a devenit o tradiție și amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să ne unească pe toți în jurul veteranilor.

Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi, astăzi, să existăm și rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noștri care au luptat pentru această ţară şi care sunt, acum, parte din ea.

Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: ”Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”

Ștafeta Veteranilor este un eveniment organizat de voluntari cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, care și-au propus să promoveze memoria eroilor români prin intermediul sportului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy