Steagul Ungariei și al Ținutului secuiesc în sala de consiliu a Primăriei din Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Română

consiliul-local-miercurea-c

Cu mult tupeu și total în disprețul legii și al simbolurilor naționale, la Primăria din Miercurea Ciuc steagul României este pus după un panou iar la vedere sunt steagurile Ungariei și al Ținutului Secuiesc care, conform legii, nu au ce căuta în interiorul instituțiilor publice din România.
În poza de mai sus, făcută săptămâna trecută la o ședință de Consiliu Local din Miercurea Ciuc, se observă clar steagurile Ungariei, Ținutului Secuiesc, Municipiului Miercurea Ciuc, Uniunii Europene și în final după un ecran de proiector jumătate din steagul României.
Legea este foarte clară în legătură cu modul în care se arborează drapelele altor țări în România:
Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale.
Se vede clar că la Harghita legile românești sunt facultative iar prefectul județului nu reprezintă nici o amenințare pentru cei care arborează ce drapele vor în instituții publice sau inscripționează mașinile de poliție în limba maghiară
ART :În județul Harghita, din ROMÂNIA, mașinile de poliție sunt inscripționatepolitia-din-harghita în maghiară
Domnule Ministrul de Interne Gabriel Oprea! La dumneavoastră la București se văd pozele acestea? Considerați că prefectul județului Harghita este capabil să țină sub control aceste derapaje ale instituțiilor publice din județ?

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy