STUDIU: Creierul funcționează mai bine iarna! Ce poți să faci ca să îl ajuți și să fii chiar mai productiv în sezonul rece

0

Articol disponibil în: Română

 

Cu toții ne-am confruntat cu o iarnă foarte friguroasă anul acesta. Iarna nu este plăcută decât atunci când mergi la schi sau când îi privești pe alții cum fac asta în timp ce tu bei o ciocolată caldă la gura șemineului. Majoritatea oamenilor iarna se plâng nu doar de frig, dar și de faptul că nu sunt productivi, că se simt mai triști sau că nivelul lor de energie este foarte scăzut. Cu toate acestea mai multe studii recente au dezvăluit faptul că creierul nostru funcționează chiar mai bine iarna.

 

Cu toții știm cum îi afectează iarna pe oameni: au o dispoziție proastă, sunt mai predispuși la depresie, și, în unele cazuri, pare că mintea lor are viteza unui melc. Acestea sunt motivele pentru care atunci când ne gândim la o persoană iarna, ne-o imaginăm sub plapume într-o după-masă friguroasă de februarie.

 

Totuși, oamenii de știință par să susțină că această părere nu este tocmai corectă. Aceste studii ne sugerează faptul că ar trebui să privim iarna cu ochi mai buni. Unul dintre studiile ce abordează acest subiect a chestionat bolnavi de depresie în diferite perioade ale anului. S-a ajuns la concluzia că nu este nicio diferență între iarnă și celelalte anotimpuri, iar simptomele de depresie nu sunt mai pronunțate iarna. Un alt studiu a demonstrat faptul că oamenii lucrează la fel de bine și iarna și vara, ba mai mult, timpul de reacție este mai bun iarna, ceea ce înseamnă că putem fi prompți în activități și iarna.

 

Iată cum poți să îți ajuți creieru să fie mai eficient iarna:

 

  1. Încearcă să nu te răcești


    Atunci când ești bolnav sau corpul tău luptă din răsputeri pentru a nu te răcii, poți avea simptome de oboseală chiar dacă nu ai făcut mare lucru. Asta înseamnă că trebuie să îți ajuți sistemul imunitar. O idee bună este să începi o cură de Vitamina C direct la începutul sezonului rece. Apoi continuă să consumi produse apicole în fiecare zi, deoarece acestea sunt foarte eficiente pentru întărirea sistemului imunitar. O miere deosebită în acest sens este mierea de Manuka. Aceasta provine de la un arbore special și este foarte deosebită. Atât de specială încât poate fi folosită în scop medical. Poti verifica prețurile mierii de MANUKA umf 20 aici.  

  2. Asigură-te că vezi bine


    Oamenii au impresia că iarna nu mai trebuie să aibă atât de multă grijă se ochii lor, deoarece soarele este ascuns în nori în cea mai mare parte a timpului. În realitate însă, atunci când este zăpadă afară, reflexia luminii este mai puternică pentru ochi decât am crede, de aceea este important să purtăm chiar și iarna ochelari de soare.

    Dacă nu avem grijă de ochi cum trebuie, ne putem confrunta cu senzații de disconfort, dureri de cap, usturime, și vedere deteriorată. Pe lângă portul de ochelari și programarea la un consult oftalmologic, ar putea fi o idee bună să începi să iei un supliment alimentar pentru ochi pe bază de plante. Intra pe site si vezi Visiofort PLus pentru vedere, un supliment care este bogat în substanțe ce ajută la protecția ochilor.

  3. Asigură-te că lucrezi într-un spațiu confortabil


    Asta înseamnă două lucruri: spațiul trebuie să fie bine luminat și bine încălzit. Nu vei fi productiv dacă trebuie să lucrezi cu geaca pe tine, iar întunericul poate într-adevăr să îți afecteze dispoziția și productivitatea. Așadar, aprinde becul în momentul în care soarele începe să apună. Folosește lumină caldă deoarece aceasta este dovedit mai bună pentru a te înveseli, și instalează becuri LED pentru ca factura ta la electricitatea să fie mai mică.

    În privința căldurii, pe lângă faptul de a porni caloriferele și a seta termostatul pe o temperatură plăcută, învață să te îmbraci în straturi, și nu neapărat mai gros. Începe cu un maieu, o helancă subțire, o bluză nu foarte groasă și eventual o vestă. Vei vedea că te vei simți mult mai bine decât dacă ai purta un singur pulover gros de lână. De asemenea, băuturile calde pot ajuta foarte mult. Un ceai cald energizant, o cafea bună sau o ciocolată caldă, pot să îți ridice temperatura corpului.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy