Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Studiu: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

·        În România şi în Italia, interesul faţă de maşinile electrice se situează la cotele cele mai înalte;

·         Doar 16% dintre germani plănuiesc să cumpere o maşină electrică, majoritatea alegând motorul pe benzină;

·         Motoarele Diesel sunt în declin la nivel european;

Interesul faţă de maşinile electrice se situează la cotele cele mai înalte în România şi Italia, unde 36% dintre respondenţiichestionaţi în cadrul unui studiu realizat de E.ON şiKantar EMNID s-au pronunţat în favoareaautovehiculelor cu propulsie electrică.

 

Pe de altă parte, desicunoscuţica fiindîmpătimiţi ai motoarelor şi ai tehnologiei de ultimă generaţie, doar 16% dintre germanii participanţi la sondaj – şicare au declarat că plănuiesc să cumpere o maşină- ar opta pentru una electrică.

 

La nivel european, cehii sunt şimai sceptici decât germanii,doar 13% dintre ei fiind deschişila ideea ca următoarea lormaşină să aibă propulsie electrică,.

 

Motivele pentru care o maşină electrică nu constituie,în toate cazurile,primaopţiune pentru următoarea achiziţie auto sunt diverse, dar cert este că pe primele locuri se situeazăpreţul ridicat, densitatea încă redusă a staţiilor de încărcare şiproblema autonomiei.

 

Pentru români, principala reţinere în a cumpăra o astfel de maşină o reprezintă preţul, indicat de 44% dintre cei care au participat la studiu.În schimb, în Germania, autonomia maşinii este percepută ca un factor critic, 68% dintre respondenţimenţionând-o ca fiind motivul pentru care preferă în continuare un autovehicul cu motor convenţional.

 

Totuşi, argumentele împotriva maşinilor electrice sunt în scădere de la an la an, pe măsură ceavantajele e-mobilităţiisunt explicate şi promovate mai intens.

 

Sondajul mai arată şifaptul că motoarele diesel cunosc un declin în Europa. Doar 21% dintre români mai iau în considerare maşinile cu această motorizare pentru o viitoare achiziţie. În Germania şi Ungaria, dieselul are un coeficient de aprobare de doar 13%, cel mai mic din toate ţările în care s-a derulat sondajul.Notă discordantă face doar Turcia, unde aproape jumătate dintre cei intervievaţise văd conducând o maşină cu motor diesel.

 

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, realizat în prima lună a acestui an, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *