Surprize în procesul fostului primar din Gheorgheni, Mezei János

0

Articol disponibil în: Magyar Română

mezei ianosLuni, la Tribunalul Harghita a fost audiat prin videoconferință de la Tribunalul Budapesta cel mai important martor al acuzării în dosarul fostului primar din Gheorgheni, Mezei János.
Marorul K.K., în perioada 2007-2015 reprezenta interesele asociatului majoritar Sectorul V. Budeapesta în Monturist, cu puteri depline.

În această calitate, martorul a declarat că niciodată, din 2007 și până în prezent, nici la nivelul consiliului local din Budapesta, nici la nivelul adunării generale al Monturist, nu s-a adoptat o hotărâre cu privire la diminuarea capitalului social al societății, privind terenul vândut de inculpatul Mezei János. Astfel s-a demonstrat, dacă mai trebuia, că Mezei János a vândut în mod ilegal, cu nerespectarea legii, terenul firmei. Deși se aștepta ca martorul din Ungaria să ajute la disculparea fostului primar, se pare că nu a fost așa, ci din contra, acesta a certificat acuzațiile.

Totodată martorul a recunoscut că, după arestarea lui Mezei János, și fostul primar și actualul primar Nagy Zoltán, au exercitat presiuni asupra lor, ca Virág Zsolt să fie îndepărtat de la conducerea societății, dovadă fiind înregistrarea ședinței AGA al Monturist SRL, al cărei copie a fost trimisă instanței din Miercurea Ciuc.

Referitor la fostul administrator, Virág Zsolt, a declarat că aceasta din urmă doar a efectuat sarcinile funcției de administrator, cu ocazia depuneri sesizării penale împotriva lui Mezei, a avut în vedere interesele firmei și față de asociatul majoritar Sectorul V. Budapesta și față de acționarul minoritar Municipiul Gheorgheni.

Poate cei care l-au arestat o dată pe fostul primar vor lua act de această mărturie oficiala și vor completa cercetările făcute cu noile date.

I.R.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy