Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

SVSU Dănești a câștigat etapa județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență

Ambiție, spirit competițional, dar și fair-play sunt cuvintele care au definit faza județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, ce a avut loc vineri, 24 iunie a.c., pe Stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, prin Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, a organizat şi desfăşurat, vineri, 24 iunie a.c., în Odorheiu Secuiesc, faza judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

La startul concursului s-au aliniat cele mai bune trei echipe de pompieri voluntari din județ, calificate în această etapă în urma clasării pe primul loc la fazele zonale, respectiv SVSU Sărmaş, SVSU Dănești şi SVSU Vlăhița, fiecare echipaj având în componenţă un şef de lot, opt concurenţi şi două rezerve, aceştia trebuind să aibă calitatea de angajat sau voluntar în serviciul pentru care a concurat.

Pompierii civili şi-au arătat iscusinţa în cele trei probe ale concursului: pista cu obstacole pe 100 m, ştafeta 4×100 m, precum şi dispozitivul de intervenţie. După parcurgerea probelor de concurs, rezultatele obținute de competitori s-au concretizat în următorul clasament general:

Locul I – SVSU Dănești;
Locul II – SVSU Vlăhița;
Locul III – SVSU Sărmaş.

Astfel, SVSU Dănești și-a adjudecat primul loc în clasamentul general, câștigând faza județeană a competiției şi va reprezenta judeţul Harghita la etapa interjudeţeană, ce va fi organizată, în acest an, în județul nostru, în perioada 13-15 iulie 2022.

În cadrul festivității de premiere, toţi participanţii au fost felicitaţi pentru spiritul de fair-play de care au dat dovadă, dar şi pentru curajul de a-şi asuma responsabilitatea acţiunilor dificile din fiecare zi, având în vedere că nu de puţine ori intervenţia promptă a serviciilor voluntare a condus la limitarea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.