Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Tabăra interetnică de tineret. Se fac înscrieri

Comunicat de presă:

Joi, 29 august, la Pensiunea Teglas din localitatea Bicfalău, județul Covasna va începe tabăra interetnică pentru tineri ”Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practica”.

Dorim ca județul nostru să dea încă o dată exemplu în ce privește buna conviețuire interetnică, dialogul fiind baza societății civile moderne. Promovând drepturile minorităților naționale prin raportarea lor la sistemul de protecție vom aduce în atenția tinerilor modul în care statul român asigură fiecăruia un tratament echitabil.

În tabără vor fi prezenți tineri din cadrul minorităților naționale și tineri români, iar activitățile vor fi centrate pe promovarea valorilor culturale, a identității etnice, dar și pe promovarea dialogului interetnic. Astfel, vor avea ocazia să își promoveze, cu mândrie, etnia din care fac parte, vor povesti despre frumusețea culturală a acesteia, despre personalitățile marcante, despre drepturile minorităților și despre aportul pe care acestea l-au avut la dezvoltarea statului român modern.

Invitam pe toți cei care doresc să asiste la dezbateri și să își însușească noțiunile de dialog interetnic, bună înțelegere, conviețuire, conlucrare, armonie și bucurie. De altfel, acesta sunt și reperele Asociației interetnice ”Identitate și Dialog”, sunt obiectivele după care își ghidează activitatea, organizația  propunându-și să contribuie la promovarea dialogului interetnic și a unui climat interetnic european. 

România își dorește ca fiecare cetățean să simtă că el însuși reprezintă o parte din statul român și, alături de strămoșii săi, contribuie la existența și dezvoltarea României.

Tabăra ”Drepturile minorităților naționale – de la teorie la practica” este finanțată de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, instituție ce are ca obiectiv protejarea și promovarea minorităților naționale.

Dragi tineri, să nu uităm că dialogul este începutul încrederii, iar încrederea stă la baza bunelor relații. Vă așteptăm în tabăra de vară a dialogului interetnic. Pentru înscrieri/detalii, nu ezitați să ne contactați pe facebook, telefonic sau prin e-mail transmite Andriesei Alexandru Președintele Asociației Identitate și Dialog

Date de contact:

Facebook

Telefon: 07748 387 551

 

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *