Taberele din Harghita verificate de jandarmi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele zile, specialiști din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, Informare, Relații Publice și cu Publicul au  vizitat o serie de tabere de pe raza județului Harghita. Scopul a fost acela de a pune în practică Campania „Vacanță în siguranță!”. Ultima vizită a avut loc ieri, 11 iulie.

Și pentru că tot e vacanță, iar elevii se află în acest moment în tabere, fie ele de artă, fie de recreere, fie de aprofundare a unor cunoștințe acumulate pe timpul anului de învățământ, am plecat cu specialiștii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita pentru a ne întâlni cu ei, într-un cadru informal, diferit de cel obișnuit al unei sale de clase. Și am întâlnit copii pasionați de pictura pe pânză, de transpunere a chipurilor și a oamenilor într-o „fugă” măiastră a creionului pe hârtie, a materializării frumuseții cerești pe pământ în icoane, dar și copii ce doresc să aprofundeze cunoștințele lor de limba română. Taberele vizitate pe parcursul a trei zile sunt situate în Izvoru Mureș, Remetea,Toplița și Piricske, toate însumând un număr de peste 200 de elevi. 

Dar ce a fost diferit de întâlnirile din timpul anului de învățământ? Faptul că am avut posibilitatea de a discuta cu ei și despre pasiunile lor, am putut intra pentru moment în lumea lor de liniște și bucurie, așa cum doar un copil poate să ne-o dezvăluie cu adevărat.

Una dintre taberele vizitate a fost Tabăra de pictură „Icoana Frumusețea Cerească pe Pământ” organizată de către preot Cătinean Petru, Asociația „A fi altfel” de pe lângă Parohia ortodoxă „Călimănel”, în cadrul unui proiect cofinanțat de către Primăria municipiului Toplița.

Vom continua aceste activități pe toată perioada vacanței de vară, fiind deschiși să răspundem și solicitărilor venite din partea unor organizatori, la ora actuală Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita derulând o serie de activități în cadrul unei Campanii preventiv-educative „Vacanță în siguranță!” al cărei scop este acela de a le prezenta copiilor informații relevante cu privire la modalități concrete de prevenire a faptelor antisociale, pentru creşterea gradului de informare şi conştientizare  a elevilor şi tinerilor cu privire la comportamentele care pot avea ca rezultat transformarea acestora în victime sau autori ale unor astfel de fapte, informarea elevilor cu privire la modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime, a modului de comportare în zona montană, etc…

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy