Tăieri ilegale de arbori la Toplița și Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un echipaj al Biroului de Ordine Publică din Miercurea Ciuc, l-a depistat ieri pe Z.I. de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară încărcată cu material lemnos, fără documente legale de proveniență.
Bărbatul, de la care a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 1,33 mc material lemnos, a fost sancționat contravenţional, cu amendă de 5.000 de lei.

FOTO-CONFISCAREÎn aceeaşi zi, în cadrul unei acţiuni similare, comanda Poliției Municipiului Toplița s-a sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că numiții C.V. de 43 de ani, C.A. de 18 ani şi C.M. de 15 ani, cu sprijinul numitei C.M. de 38 de ani, toţi din localitate, sunt bănuiţi de comiterea unor ilegalităţi silvice.
Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti, s-a aflat că persoanele în cauză au tăiat și au sustras mai mulţi arbori din fondul forestier proprietate privată și din proprietatea statului, pe care i-au transportat cu căruța la domiciliu, unde i-au debitat ca lemn de foc și l-au comercializat unor concetăţeni. În acest caz sunt continuate cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi stabilirii prejudiciului cauzat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy