Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Tânăr din Miercurea Ciuc, amendat cu 1.000 de lei pentru că nu a respectat măsura carantinei

  • 1000 de lei l-a costat pe un tânăr un pachet de tigări în a doua zi de Crăciun

Un tânăr de 20 de ani din municipiul Miercurea Ciuc, care a ales să nu respecte măsura  carantinei, a fost sancționat  ieri, 26 decembrie, ora 13;40, cu 1.000 de lei.

„Aflați în misiune de verificare a persoanelor carantinate la domiciliu, ca urmare a noilor măsuri dispuse de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS CoV 2, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil nu au găsit la domiciliu bărbatul asupra căruia fusese dispusă măsura carantinări, începând cu data de 19 decembrie , ca urmare a trecerii frontierei de stat.
Jandarmii l-au găsit pe bărbat la un magazin din apropiere, unde după spusele sale, se deplasase pentru a-și achiziționa țigări, nerespectând astfel prevederile legale.”, a transmis IJJ Harghita.

Bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei, în conformitate cu art. 65 din Legea 55/2020, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu.(…)”.

În acest sfârșit de săptămână, în cadrul acţiunilor comune desfășurate, au fost verificate de către patrulele de jandarmerie peste 300 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare la domiciliu.

În continuare,  jandarmii harghiteni vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, sens în care nu vom tolera nicio încălcare a legii.
Suntem şi vom fi prezenți permanent la datorie, pentru siguranța oamenilor!”, a mai transmis IJJ Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *