Taxa pe coș, un nou bir pentru români

0

Articol disponibil în: Română

După ce ani de zile sistemele de termoficare din majoritatea orașelor au fost falimentate și tăiate pentru fier vechi,taxa_cos_16922100 românii fiind nevoiți să facă investiții majore pentru încălzire, acum aceștia vor trebui să scoată alte sume de bani din buzunar.

Dacă se va aplica această taxa, efectul acesteia va fi devastator urmând să se extindă și la micile gospodării din mediul rural.
În primă instanță, vor avea de suferit persoanele care au centrele mai vechi de zece ani. Pur și simplu aceste centrale vor trebui schimbate.

Directiva ErP (Energy-related Products Directive), care intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, va obliga dealerii să vândă doar centrale termice cu condensare.
Decizia va afecta milioane de români pentru că în prezent circa 1,5 milioane de familii se încălzesc cu centrale de apartament, iar în fiecare an, în România, se vând 150.000 de astfel de centrale. Acestea costa intre 4.500 de lei şi 7.000 de lei, în funcţie de dimensiunea locuinţei. Ideea normei europene este aceea că poluatorul trebuie să plătească.
În ultimii ani au apărut informații despre faptul că se va introduce taxa pe coș, unde românii trebuie să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra.

sursa: dcnews.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy