Tehnică nouă de intervenție, în dotarea salvatorilor militari harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Oltul” al județului Harghita au intrat o nouă autospecială de stingere și un Post Medical Avansat tip I. Autospeciala are o capacitate de 4000 litri de apă, 200 litri de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

În ultima săptămână, un Post Medical Avansat de tip I și o autospecială de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea salvatorilor harghiteni.

Postul Medical Avansat dispune de un cort de tratament şi unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan maximum 10 victime. Acesta include medicamentele şi materialele sanitare necesare îngrijirii a 15-20 de pacienţi, dintre care cel puţin 5 aflaţi în stare critică. Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate pentru siguranța și calitatea intervențiilor în situații de urgență, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

INFO BACKGROUND:

În luna iunie a anului trecut, au fost semnate două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l. Astfel, până la acest moment, 69 de autospeciale de 10.000 l au fost distribuite unităților operative și completează tehnica specifică de intervenție, necesară bunei gestionări a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național. Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE         
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy