Terapia S.A a donat Favipiravir spitalelor din România pentru tratamentul COVID

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi, 28 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătății a unei donaţii de medicamente și darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unitățile sanitare care tratează bolnavi de COVID-19.
Prin acest act normativ, Ministerul Sănătății acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de Favipiravirum, din partea societății Terapia S.A.

Ministerului Sănătății va repartiza, gratuit, acest medicament în unitățile sanitare care tratează bolnavii de COVID-19.

„Apreciem gestul societății Terapia S.A care vine în sprijinul pacienților români”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Reamintim că, luna aceasta, Ministerul Sănătății a reglementat ca Favipiravir să fie eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat de a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu noul corornavirus în prima săptămână de boală.

Favipiravir – Medicamentul antiviral FluGuard 200 mg comprimate filmate (favipiravir) este utilizat în tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la persoane adulte care prezintă forme uşoare sau medii ale COVID-19.

Tratamentul cu Favipiravir este inclus în protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, aprobat în România, fiind utilizat în tratamentul COVID-19 în afara indicațiilor aprobate (utilizare off-label). Luați medicamentul așa cum v-a fost prescris de medic. Dozele și durata de tratament recomandate de medicul dumneavoastră pot să difere de cele menționate în prospectul Fluguard. Medicament cu risc de teratogenicitate (produce anomalii ex: în sarcină, în reproducere etc.). Medicament cu risc de afectare hepatică și risc de creștere a acidului uric din sânge (hiperuricemie). Pacienții semnează un acord – click aici.

Pentru moment, în spitalul de la Piatra-Neamț există stocuri de Favipiravir, însă alte medicamente par să lipsească.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy