Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Tinerii primesc o primă de activare de 1000 de lei dacă se integrează pe piața muncii

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) susţine integrarea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor NEETs. În acest sens, implementează proiectul „ACTIMOB 1 – Activare și mobilitate tineri NEETs”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte stimularea ocupării a 1200 tineri NEETs șomeri înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) cu rezidența în regiunile Centru, SudEst şi Sud Muntenia prin acordarea primei de activare.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, tânărul NEET trebuie să fie înregistrat de cel puţin 30 de zile la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia are domiciliul sau reşedinţa, să nu beneficieze de indemnizaţie de şomaj şi să se angajeze cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţie.

Prima de activare de 1.000 de lei este neimpozabilă şi se acordă în două tranşe: 50% la data angajării şi 50% după expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.

Recomandăm tinerilor interesaţi se adreseze agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia au domiciliul sau reşedinţa, pentru detalii privind înregistrarea (datele de contact sunt disponibile la https://www.anofm.ro/contacteaza-ne ) şi să urmărească site-ul www.anofm.ro şi pagina de Facebook a instituţiei, https://www.facebook.com/fiiinformat/ , care sunt actualizate permanent cu informaţii utile.

Reamintim că, potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, actualizată, tânărul NEET este “persoana cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională”.

„ACTIMOB 1 – Activare si mobilitate tineri NEETs” se implementează de ANOFM prin intermediul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din cele 19 județe din regiunile eligibile, respectiv Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman.

Perioada de implementare este de 12 de luni, respectiv ianuarie 2018 – decembrie 2018, fiind prevăzut un buget total de 2.112.246,22 lei din care 168.979,70 lei finanţare naţională și 1.943.266,52 lei finanţare externă nerambursabilă.

Proiectul “ACTIMOB 1- Activare și mobilitate tineri NEETs”, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 1 – Inițiativa ”Locuri de muncă pentru tineri”, Obiectivul specific: 1.1 Creşterea ocupării tinerilor NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 24 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile (Centru, Sud-Est şi Sud Muntenia).

FIȘĂ DE PROIECT

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *