Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Transport de coarne de cervide, în valoare de peste 40.000 de lei, confiscat de poliţiştii harghiteni

La data 10 august 2021, în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, poliţiştii harghiteni au organizat o acţiune operativă, pe raza municipiului Topliţa.

„În cadrul acestei activităţi a fost oprită pentru control o autoutilitară, care circula pe strada Ștefan cel Mare, condusă de un bărbat de 36 de ani, din judeţul Bihor.
La controlul efectuat asupra autoutilitarei, poliţiştii au descoperit 155 de coarne de cervide, în greutate totală de peste 210 kg şi încă 4 saci cu aproape 90 de kg de piese mai mici, provenite tot din coarne ale unor cervide.
Toate aceste bunuri au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării şi continuării cercetărilor, pentru stabilirea provenienţei şi împrejurărilor obţinerii acestora.”, informează IPJ Harghita.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru „transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42 sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea şi orice operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condiţiilor legii”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 44 alin. 1 lit. d din Legea nr. 407 din 09 noiembrie 2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.