Transporturi ilicite de material lemnos, cupru și aluminiu

0

Articol disponibil în: Română

La data de 10.03.2016, în cadrul unei acţiuni pe linia controlului circulaţiei maselor lemnoase, poliţiştii Postului de Poliţie Mugeni au oprit pentru control un autotren condus de un bărbat din comuna Zetea, care transporta 8,58 mc cherestea de esenţă răşinoase, în valoare de 3.964 de lei, fără documente legale de provenienţă.

În după-amiaza aceleiaşi zile, tot în urma unei acţiuni pe linie silvică, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Cristuru Secuiesc a depistat un localnic în timp ce transporta cu un atelaj hipo 0,56 mc lemn de foc specia jugastru, în valoare de 60,48 de lei.

La aceeaşi dată, prin exploatarea unor date şi indicii cu valoare operativă, obţinute anterior în urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, poliţiştii Postului de Poliţie Gălăuţaş au identificat-o pe B.P. de 57 de ani, din municipiul Topliţa, care transporta cu o căruţă 76 kg bare din aluminiu şi 10 kg deşeuri din cupru, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Toate cele 3 încărcături au fost ridicate de poliţişti în vederea confiscării, în primele 2 cazuri a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale, potrivit prevederilor Legii 1717/2010, cu amendă de câte 2.000 de lei, iar în ultimul caz sunt continuate cercetările în vederea stabilirii provenienţei, în funcţie de rezultat urmând să fie luate măsuri legale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy