Trasee de escaladă și via ferrata Piatra Șoimilor

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prezentarea proiectului TRASEE DE ESCALADĂ ŞI VIA FERRATA PIATRA ŞOIMILOR a avut loc joi, 21 noiembrie 2019 la sediul primăriei comunei Corbu. Proiectul este realizat de ASOCIAŢIA ECO CLIMB cu finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean Harghita în valoare de 7000 Ron.

Evenimentul s-a desfășurat în prezenţa primarului Ţepes-Focşa Romeo, a 27 de elevi de la Liceul Tehnologic din Corbu, a profesorului îndrumător și a membrilor ascociaţiei, la care au participat și o parte dintre voluntarii acţiunii.

Locul de desfăşurare a proiectului, comuna Corbu, este o zonă rurală cu specific montan deosebit, a cărui valorificare se află la început de drum.

În urma obţinerii unei susţineri financiare de la Consiliul Judetean Harghita de 7000 Ron s-a realizat dotarea unui traseu de via ferrata, numit Traseul Falco tinnunculus, cu o lungime aproximativă de 150m, care cuprinde atât un pod suspedat de 15 metri lungime, cât şi o porţiune verticală dotată cu scări de aproximativ 15 metri lungime. Rezultatul activităţii asociaţiei Eco Climb este un traseu expus, cu porţiuni dificile (categoria D, şi E), deosebit de spectaculos, care vine în completarea traseului Falco peregrinus, realizat în 2018, contribuind la conturarea unei zone unde iubitorii muntelui şi a escaladei pot găsi variante de trasee după preferinţe şi pregătire fizică.

Valoare totală a proiectului se ridică la suma de 11 147,91 Ron.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy