Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trei copii și șase adulți au primit ieri, 1 martie, asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD

În cursul zilei de ieri, 1 martie 2021, trei copii și șase persoane adulte au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Ieri dimineață, la ora 09:42, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a fost solicitat să intervină pe strada Toplița, din municipiul Miercurea Ciuc, la un accident rutier, în urma căruia o bătrânică de 75 de ani, aflată în scaun cu rotile, a fost accidentată de un autoturism, pe trecerea pentru pietoni. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, de către paramedicii SMURD, victima, care acuza dureri la umărul stâng și torace, survenite în urma accidentului rutier, a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Seara trecută, în jurul orei 19:00, tot echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a fost solicitat să intervină la un caz medical, la o locuință din municipiul Miercurea Ciuc, strada Șumuleu, unde o adolescentă, de 16 ani, într-o clipă de neatenție, s-a opărit cu apă fierbinte. Paramedicii SMURD ajunși la fața locului i-au acordat primul ajutor și au constatat că fata suferise arsuri de gradul II și I la membrele inferioare. Ulterior, pacienta a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru îngrijiri suplimentare de specialitate.    

Arsurile, mai ales cele cauzate de lichidele fierbinți, sunt mai frecvente în rândul copiilor. Ce trebuie să faci pentru a acorda primul ajutor?

În cazul în care s-a produs o arsură, întâi îndepărtaţi copilul de sursa arsurii.

Scoateţi-i toate hainele care au intrat în contact cu obiectul care a produs arsura. Dacă hainele sunt lipite de pielea arsă nu le trageți!

Răcoriţi zona arsă cu apă rece şi acoperiţi-o cu ceva uscat şi curat.

Nu aplicaţi creme sau unguente!

Sunaţi cât mai repede la 112! Arsurile la copii reprezintă o prioritate.

 

                                                            
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.