Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Trianonul este sărbătorit de români la Sfântu-Gheorghe prin Cântec si Poezie Națională

Foto: Calea Neamului

După mai bine de 80 de ani, Trianonul este sărbătorit la Sfântu-Gheorghe, în spațiu deschis. Este un moment istoric al Demnității Naționale, transmite Asociația Calea Neamului.

Pentru prima dată, în ultimii 80 de ani, nu se va auzi în centrul orașului doar plânsul comemorării Trianonului, din partea celor care contestă Marea Unire din 1918, ci Vocea Noastră. Steagurile Triumfătoare ale Românilor se vor înălța spre Cer, în fața Voievodului Mihai Viteazu, astăzi, 4 iunie, începând cu ora 14. Pentru prima oară, după o viață lungă de om, Cântecul si Poezia Națională vor răsuna în centrul orașului!

Răspundem Prezent în fața Istoriei, a Eroilor Armatei Române care si-au dat viața pentru înfăptuirea Unirii de la 1918, pentru consfințirea ei, prin încă o Jertfă de Sânge, în Campania Militară din 1919 prin care s-a zdrobit bolșevismul din Ungaria, spulberând definitiv astfel, din punct de vedere militar, pretențiile teritoriale ale Ungariei în Transilvania. În mod firesc, după aceste victorii militare, vine în 1920, Tratatul de la Trianon, adică recunoasterea internațională a faptului că Transilvania este Pământ Românesc, a Marii Uniri de la 1918.

Bucurie, frați si surori, Bucurie în lupta pentru Libertatea de a fi Român!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.