Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Turismul din România are, pentru prima dată, o lege

Guvernul României, la inițiativa Ministerul Turismului, a adoptat, ieri, cel mai important act normativ în domeniul turismului.

Legea Turismului reglementează pentru prima dată direcții importante pentru acest sector, astfel că în actul normativ sunt prevăzute înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), Sistemul Informatic de Evidență a Activității de Turism din România (SIEATR), dreptul de preferință în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre dar și redeschiderea birourilor externe de promovare turistică.

„Legea turismului aduce noutăți pentru domeniu, așa cum sunt și noile metode de control de tip mistery-guest și obligativitatea administratorilor site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neclasificate/neînregistrate”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, în cadrul conferinței de presă susținută după ședința de guvern.

Alături de ministrul Turismului a fost și președintele FIHR, Călin Ile, care a vorbit despre parteneriatul mediului de afaceri cu Ministerul Turismului și despre impactul pozitiv pe care îl au măsurile guvernamentale de încurajare a dezvoltării turismului asupra industriei din turismul din România.

Drept dovadă, construcția a 25 de noi hoteluri a fost demarată anul acesta, tocmai datorită cererilor tot mai mari a turiștilor ce doresc să ne viziteze țara.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *