Ucenicii jandarmilor pentru o zi

0

Articol disponibil în: Română

Jandarmii toplițeni au avut astăzi, vineri, 20 noiembrie, doi ucenici! Au fost jandarmi pentru o zi, Oana Floaș și Mihnea Slavic, elevi în clasa a IX- a din cadrul Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita, prin intermediul Detașamentului 5 Jandarmi Toplița, a răspuns afirmativ solicitării venite din partea celor doi elevi, de a- și desfășura pentru o zi activitatea în cadrul instituției noastre, ca parte al unui proiect educativ.

Jandarmii toplițeni, sub stricta îndrumare a domnului căpitan Eleodor Truța, le-au pregătit un program diversificat, ce s-a întins pe durata a 6 ore și care a cuprins prezentarea sediului detașamentului, a materialelor aflate în dotarea colegilor noștri, a legilor ce ne guvernează activitatea, cu accent asupra celor care ne conferă competențe pe linia asigurării și menținerii ordinii publice.

După partea teoretică, a urmat partea practică, elevii având ocazia să facă parte dintr- o patrulă de jandarmerie, putând astfel vedea pentru un scurt timp municipiul Toplița prin „ochii” jandarmilor.

„Timpul s-a scurs prea repede, am fi vrut să dureze mai mult ziua aceasta și să putem sta cu voi mai mult timp. A fost educativ, dar și plăcut.” a fost concluzia finală a celor doi elevi.

Noi, le-am lansat invitația ca la finalizarea studiilor liceale să ni se alăture, bineînțeles după urmarea cursurilor unei instituții de învățământ ce formează specialiști pentru Jandarmeria Română.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy