Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR: Ministerul de Interne dezinformează, nu a asigurat un număr suficient de forțe de ordine la Valea Uzului

 „Considerăm că declarațiile ministrului de Interne conform cărora <<au fost ultrași de ambele părți>> sunt inacceptabile. Oamenii care protestează pașnic, prin rugăciune, nu pot fi numiți ultrași. Totodată, am cerut explicații referitoare la decizia de a nu asigura numărul necesar de jandarmi în data de 6 iunie, la Valea Uzului”, a declarat, miercuri, senatorul UDMR, Tánczos Barna, după ce a adresat o interpelare ministrului de Interne, Carmen Dan.  

Deși Jandarmeria, aflată în subordinea ministerului de resort, a avut cunoștință de faptul că manifestările vor fi de amploare, dispozitivul de jandarmi prezent la fața locului a fost unul foarte redus, total incapabil și insuficient să prevină incidentele – se arată în documentul oficial trimis de UDMR.

„Nu s-a asigurat un număr suficient de jandarmi, iar o parte dintre cei prezenți, în lipsa unui ordin, nu au intervenit nici când a fost distrus gardul cimitirului, când unele persoane s-au urcat pe crucile ridicate pentru eroii români, când au fost scoase din pământ și aruncate peste gard crucile din lemn sau când a fost bătut un jurnalist”, a spus Tánczos Barna.

Legiuitorul UDMR a cerut explicații și cu privire la cine a autorizat emiterea comunicatului mincinos al Jandarmeriei, prin care, contrar incidentelor de o violență ieșită din comun, se susținea, la abia câteva minute după evenimentele din Valea Uzului, că ”nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *