Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR se laudă că a informat și conducerea instituțiilor Consiliului Europei despre încălcările de lege din cazul Cimitirului militar din Valea Uzului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, au informat printr-o scrisoare oficială adresată președintelui și vicepreședinților Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), grupurilor politice ale Consiliului Europei și liderilor delegațiilor naționale ale statelor membre ale UE, cu privire la încălcările de lege comise în Cimitirul militar din Valea Uzului, este precizat într-un comunicat de presă.

În cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a CE din 24 – 28 iunie, UDMR a atras atenția partenerilor internaționali asupra aspectelor de încălcare a drepturilor minorităților în cazul evenimentelor din Valea Uzului. Korodi Attila a spus că, deși România se consideră mereu un exemplu în gestionarea situației minorităților naționale, nu aceasta este realitatea percepută de comunitatea maghiară din România.

„România, chiar și în prezent, consideră minoritățile care trăiesc aici un factor de risc pentru siguranță națională, de aceea și legile țării sunt aplicate cu dublă măsură în cazul nostru: au existat o serie de încălcări de lege în cimitirul din Valea Uzului, mai mult, seria încălcărilor este continuată tocmai de instituțiile statului care continuă să ignore legile țării. Maghiarii din Transilvania nu doresc altceva decât ca legea să se aplice în mod egal pentru toți, atunci când drepturile, demnitatea, imaginea comunității maghiare sunt afectate”, a declarat Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților la Strasbourg, prezentând, totodată, și rezumatul scrisorii în care este descrisă situația din Valea Uzului și căreia i-au fost anexate materiale foto și video despre evenimentele din 6 iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *