Un bărbat din Harghita trăiește fără grija banilor sau a facturilor

4

Articol disponibil în: Română

Gyorgy-JozsefGyorgy Jozsef si-a construit propriul colt de rai. In padure, departe de agitatia orasului si de civilizatie.

Produce curentul electric cu ajutorul unei mori: „E o roata cu trei metri diametrul si face curentul pentru casa. 240 de volti face. Adica nu trebuie transformat nimic”.

Nu are televizor sau frigider, iar hrana de zi cu zi vine din ograda.  Are cinci gaini si cativa iepuri si chiar si-a construit o pastravarie. De cand s-a retras la munte, a si uitat cum arata banii pentru ca nu are nevoie de ei.

Nici nu stie exact nici ce pensie are: „400 si ceva. 400. Nu stiu, ca niciodata n-am luat. Baba, baba se ocupa. Asa face in fiecare luna. Pe la mijlocul lunii se duce la Vlahita, ca ea sta aici cu mine, se duce la Vlahita, ia pensiile si pana nu cheltuieste, nu vine inapoi”. casa-Gyorgy-Jozsef

Domnul Jozef a ales muntele, la inceputul anilor ’90, cand portile fabricii la care lucra s-au inchis. Si-a construit visul cu propriile maini si nici nu vrea sa mai auda de oras.

Au fost multi cei care au vrut sã cumpere proprietatea, dar omul nici nu a vrut sa auda. Aerul curat de la munte, hrana sanatoasa si linistea sunt singurele lucruri de care are nevoie.

Sursa : observator.tv

4 Comentarii
 1. Ovidiu Borchin spune

  BRAVO !

 2. wolf spune

  Daca nu plateste impozit pe teren e prost in opinia ta de gloaba. Plata impozitului pe teren este un bir fortat istetule, odata ce ai cumparat un teren ptr constructia unei case ce rost isi mai are impozitul. Sa nu mai aduc aminte de cate impozite abuzive are aceasta tara dar la cate specimene sunt exact ca tine nici nu ma mir de ce apare lunar cate un nou bir.

  1. unudoi spune

   prosti…si multi!!.

 3. Livakhe spune

  pai daca are pensie 400 lei sau si ceva cum sa se impoziteze vorbiti fara sa stiti legile.de aceea tara asta merge CA PE ROATE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy