Un început de an fără evenimente deosebite pentru polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Harghita s-au aflat la datorie, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, pentru gestionarea situațiilor de urgență, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară.

Astfel, în ultima zi anului 2021, au fost angrenate peste 128 efective, care au intervenit la 9 de evenimente, au constatat 7 infracțiuni și au aplicat 20 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.455 de lei.

Acțiunile polițiștilor au vizat în special prevenirea riscurilor, a faptelor antisociale, combaterea unor infracțiuni grave precum și sprijinirea cetățenilor aflați în situații de pericol.

În noaptea de Revelion, 16 persoane au apelat numărul unic de urgență 112, pentru a cere sprijinul oamenilor legii.

Polițiștii rutieri au fost prezenți la datorie și în această perioadă, monitorizând traficul în vederea prevenirii accidentelor.

Datorită acțiunilor desfășurate de structurile MAI, în noaptea de Revelion, la nivelul județului Harghita, nu au fost înregistrate probleme deosebite.

În primele două zile ale anului 2022, pe raza județului Harghita au acționat aproximativ 157 de polițiști.  Numărul Unic de Urgență 112 a fost apelat de 32 de persoane, polițiștii constatând că 26 dintre apeluri, se confirmă.

În aceeași perioadă, la nivelul întregului județ, au fost sesizate 25 de infracțiuni.

De asemenea, din punct de vedere contravențional, polițiștii harghiteni au aplicat 60 de sancțiuni, în cuantum total de 23.925 lei.

În a doua zi a anului 2022, polițiștii harghiteni au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier, care, din nefericire, s-a soldat cu decesul unei fetițe de 6 ani.

Polițiștii rutieri au fost mobilizați pe drumurile pe care de obicei se înregistrează probleme pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și pentru a preveni accidentele grave de circulație. Evident, au fost depistați și conducători auto care au ignorat cu bună știință regulile de circulație. În ultimele 48 de ore, au fost reținute 5 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au acordat o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară.

În contextul epidemiologic actual, în ultimele două zile, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protective individuală, în valoare de 750 de lei.

Angajații MAI au continuat în primele zile ale anului și acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, au fost desfășurate 20 de acțiuni punctuale de control, pe teritoriul județului Harghita, cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Au fost verificați 29 de operatori economici, 75 de mijloace de transport și 1016 obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii/locații ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost legitimate aproximativ 2997 de persoane, din care 133 aflate în izolare și 2229 aflate în carantină.

Nu au fost identificate persoane care nu respectă măsura carantinării sau izolării.

IPJ Harghita mulțumește cetățenilor și operatorilor economici care le-au susținut demersurile și au manifestat responsabilitate în aceste zile și recomandă în continuare prudență pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

  • informații furnizate de Biroul de presă a IJJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy