Un minor de 15 ani a furat și accidentat un autoturism

0

Articol disponibil în: Română

Sesizaţi despre furtul şi avarierea unui autoturism din comuna Ciceu, poliţiştii au acţionat cu un deosebit profesionalism şi l-au identificat după circa 3 ore de la sesizare pe suspectul comiterii faptei, un localnic de numai 15 ani

La data de 25.11.2015, în jurul orei 04:15, Poliţia Municipiului Miercurea-Ciuc a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că autoturismul lui L.L. de 42 de ani, din localitate, a fost sustras de persoane necunoscute din faţa locuinţei acestuia, fiind găsit abandonat şi avariat, tot pe raza comunei, într-un stâlp.

În urma primelor verificări efectuate poliţiştii au stabilit că, în seara precedentă, în jurul orei 20:00, proprietarul şi-a lăsat autoturismul, descuiat şi cu cheile în contact, în faţa imobilului unde domiciliază, iar în zorii zilei următoare paznicul comunal l-a anunţat că autoturismul său se află avariat într-un stâlp din faţa imobilului nr. 479.

După mai puţin de 3 ore de la sesizare, în jurul orei 07:10, prin activităţile specifice de cercetare şi investigaţie, desfăşurate cu operativitate şi profesionalism, poliţiştii l-au identificat pe B.S. de 15 ani, localnic, despre care există suspiciunea că a sustras autoturismul în cauză din fața porții imobilului părţii vătămate şi l-a condus pe D.N.E. 578, apoi pe D.J. 123F unde, în dreptul imobilului cu nr. 479, pe fondul lipsei permisului de conducere şi a carosabilului ud, a pierdut controlul şi a intrat în coliziune cu un stâlp electric, autoaccidentându-se uşor şi producând pagube de circa 1.000 de euro.

Mai mult, minorul se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând în cazul său 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt în acest caz continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.

Sursa IPJ Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy