Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un nou centru de vaccinare deschis în Miercurea Ciuc

 Primăria municipiului Miercurea Ciuc anunță că începând de astăzi, 10 februarie,  locuitorii au posibilitatea de a se programa pentru vaccinare anti-COVID-19 și în fostul sediu GOSCOM SA (strada Salcâm nr. 1). Vaccinarea începe de luni, 15 februarie.

 

„Din cauza lipsei de vaccin nu a fost justificat deschiderea unui nou centru de vaccinare în Miercurea Ciuc, dar în urma unui transport de vaccin în cantitate mare începând de luni se va deschide și cel de al treilea centru.”, precizează primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Lângă centrul amenajat în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc mai funcționează centrul în strada Kossuth Lajos nr. 4 (amenajat de Consiliul Județean Harghita), funcționarea a altor două centre sunt asigurate de către primăria Municipiul Miercurea Ciuc: centrul la fostul sediu GOSCOM SA, și centrul din Jigodin-Băi.

În centrul din strada Salcâm persoanele programate vor primi vaccinul lui AstraZeneca, care este propus pentru persoanele cu vârstă cuprinsă între 18 și 55 ani, astfel în al treilea centru de vaccinare se vor imuniza mai ales pacienții cu boli cronice sub 55 ani, între orele 8:00–20:00.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice peste 16 ani și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa online, pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, prin telefon la numărul 021 4144425, sau prin medicul de familie.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *