Un nou termen în dosarul penal în care este judecat Mezei Janos, fostul primar al municipiului Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În data de 17 ianuarie a avut loc un nou termen în dosarul penal în care este judecat Mezei Janos, fostul primar al municipiului Gheorgheni, în dosarul pentru abuz în serviciu și instigare la delapidare.

Cum era de așteptat, de altfel, și în acest caz a fost aplicată strategia de tergiversare, fiind dată o nouă amânare, pentru 27 februarie.

Motivul clamat a fost cel al Primăriei Gheorgheni, condusă de Nagy Zoltan, apropiat al lui Mezei Janos, care a invocat faptul că primăria nu are apărător ales și că nu fusese încă adoptată hotărârea de Consiliu Local prin care să fie achiziționate serviciile unui apărător în cauză care să reprezinte administrația locală în proces. Pe ordinea de zi a ședinței de CL din Gheorgheni din 17 ianuarie a fost introdus un proiect de HCL prin care se dorește achiziționarea serviciilor menționate.

Acum, noi ne întrebăm cum se va adopta o astfel de hotărâre, pentru că din câte știm administrațiile locale nu prea au dreptul la așa ceva dacă au în structura lor serviciu juridic. Or, din câte se știe, Primăria Gheorgheni are serviciu juridic sau măcar jurist care poate și are obligația de a reprezenta instituția în procesul amintit.

…sau nu e sigur primarul că juristul va face jocul care trebuie? De aceea încearcă, oare, să fie găsit un avocat care să joace cum spune cel care plătește? E clar că se dorește tergiversare pentru că se lansează listele electorale pentru europarlamentare, iar un partid condus de o persoană trimisă în judecată poate cântări greu.

Trebuie menționat că PCM este în negocieri cu UDMR pentru listele europarlamentarelor, iar Mezei Janos are o problemă din acest punct de vedere. UDMR-ului îi convine ca în cazul lui Mezei Janos să nu existe o decizie definitivă, fiindcă așa își poate impune propriile interese în stabilirea listei invocând tocmai statutul lui legal incert, de om trimis în judecată pentru fapte de corupție neprobate încă.

Însă cei ce manevrează cazul nu trebuie să uite: corupția nu este iubită nici de maghiari, cum nu este iubită nici de români.

D.E.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy