Un punct de atracție turistică din Stațiunea Borsec beneficiază de fonduri europene pentru restaurare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

UAT Borsec a semnat la sfârșitul lunii ianuarie un nou contract de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru pentru implementarea proiectului „Restaurare, consolidare clădire – Vila nr. 49, azi vila nr. 51 „Emil” din stațiunea turistică Borsec jud. Harghita”.

 

uat_borsec_a_semnat_un_nou_contract_de_finantareProiectul a fost depus prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 5.1, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, valoarea acestuia fiind de 2.972.342 lei, din care 2.675.189 lei finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Proiectul are ca scop restaurarea și consolidarea unei clădiri de patrimoniu, monument istoric, specifică pentru arhitectura balneară din localitate. Restaurarea și consolidarea asigură în principal conservarea și protecția patrimoniului – în cazul de față a unei importante clădiri istorice, clădire care astfel poate fi pusă în valoare. Prin proiect se propune „readucerea la viaţă” a spaţiului restaurat care va permite ca după efectuarea lucrărilor propuse să aibă loc în clădire activități de punere în valoare a patrimoniului cultural restaurat, prin activități culturale, muzeale, expoziționale şi de turism cultural-educaționale, specifice unui „Centru expoziţional balneoclimateric”, care să facă posibilă vizitarea obiectivului într-un cadru organizat.

De asemenea, în perioada de monitorizare a proiectului se va asigura folosirea obiectivului de investiţii cu funcţiunea de muzeu al staţiunii balneare, spaţiu expoziţional şi de conferinţe.

Primăria speră ca prin implementarea acestui proiect să diversifice viața culturală a orașului, să creeze un nou punct de atracție pentru turiști, dar și un motiv de mândrie pentru localnici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy