Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Un sfert din școlile județului Harghita nu au autorizație de funcționare

Din cele 132 de unități școlare din județul Harghita, care înglobează peste 550 de clădiri, peste 75% au autorizație sanitară de funcționare.
78% dintre acestea au autorizație la incendiu sau nu necesită autorizație la incendiu, fiind clădiri vechi pentru care legea nu prevede această obligativitate.
Inspectorul școlar general Petru Gârbea a declarat pentru Radio Tg.Mureș că în vară s-au mai realizat lucrări și multe din școlile neautorizate sunt în proces de autorizare.

Cauza neexistenței unor autorizații, în majoritatea cazurilor, nu ține numai de directorul școlii sau de conducerea școlii, este vorba și de contribuția în primul rând a autorității locale, există și unele dificultăți, de exemplu sunt cazuri în care există apă curentă, dar calitatea apei lasă de dorit, sunt cazuri în care căutăm soluții, cumva să se rezolve.

Există și situații speciale, unde sunt necesare investiții foarte mari pentru obținerea autorizațiilor, a mai explicat Petru Gârbea.

Sunt câteva situații, în satele mici, de exemplu la Bilbor avem într-un sat o situație unde condițiile sunt bune dar nu sunt grupuri sanitare. Sunt câțiva copii dar scade numărul acestora în câțiva ani. Căutăm soluții să transportăm copiii la o unitate cu autorizație sanitară. Sunt unele situații când nici nu se mai justifică investiții de acest gen.

Lucrările în școlile din Harghita continuă și la această oră, astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune condiții când se vor întoarce în bănci, pe 10 septembrie, potrivit radiomures.ro

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *