Un tânăr de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică, în comuna Mărtiniş

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un adolescent de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost atacat de o ursoaică, în zona satului Aldea, comuna Măriniş, animalul producându-i răni în mai multe zone ale corpului, a transmis AGERPRES

Primarul comunei Mărtiniş, Jakab Attila, a declarat luni seara, pentru AGERPRES, că doi tineri, de 16 ani, au vrut să meargă să îşi caute un prieten aflat cu caprele la păscut, pe un deal.

Ca să ajungă în zona respectivă, trebuiau să treacă printr-o vale, iar acolo au văzut un urs care a început să alerge către ei.

Victima a povestit că a căzut şi a fost muşcată de picior, iar ursul a încercat să îl tragă într-un tufiş.

Băiatul a fost salvat de prietenii săi, care atunci când au văzut ce se întâmplă au asmuţit câinii, iar sălbăticiunea a plecat.

Băiatul a fost transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, iar starea sa este una bună, primarul precizând că în câteva zile se va întoarce acasă.

Jakab Attila, care este şi preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) „Târnava Mare”, a punctat că fiind vorba de o ursoaică, întrucât cei trei tineri i-au văzut puii, „care sunt de anul trecut”, se va încerca, în primă fază, alungarea animalelor mai departe de comună, luându-se în considerare şi relocarea acestora.

Potrivit sursei citate, ultima soluţie ar fi împuşcarea, dar nu se doreşte acest lucru.

Jakab Attila a mai spus că nu e neobişnuit un astfel de atac în luna ianuarie, întrucât nu a fost iarnă şi, în urma fructificaţiei la stejar, „au fost foarte multe ghinde”, iar urşii „nu s-au culcat”, excepţie făcând ursoaicele care au fătat la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy