Un tânăr din Bălan și-a petrecut noaptea singur în pădure, după ce s-a rătăcit în drum spre Piatra Singuratică

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04:00, prin intermediul SNUAU 112, jandarmii au fost anunțați că un tânăr de 18 ani plecat spre Piatra Singuratică de cu seară, nu s-a întors acasă. Ceața densă și întunericul nu au reprezentat decât un mic impediment pentru jandarmii montani, însă din fericire, tânărul a fost găsit teafăr de salvatori, după aproape trei ore de căutări.

Din datele furnizate de către apelant, altul decât cel neîntors acasă, a rezultat că acesta din urmă ar fi plecat din localitatea Bălan spre Piatra Singuratică pentru a se întâlni cu niște prieteni, dar nu ar mai fi dat nici un semn de viață, fapt ce l-a determinat să-l sune pe telefonul mobil, acesta neputând fi contactat.

La nivelul inspectoratului s-a luat măsura alertării și trimiterii în zonă a unui echipaj de jandarmerie montan, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, format din 3 colegi, care să îl caute. Chiar dacă în zonă era o ceață densă iar afară încă nu se luminase, jandarmii pe baza informațiilor furnizate de apelant și a cunoașterii zonei, au reușit să-l găsească pe tânărul neîntors acasă, sub un brad, ghemuit și înfrigurat, cu bateria de la telefon descărcată. Acesta nu era echipat corespunzător pentru munte și se afla undeva la jumătatea traseului montan „Piatra Fierarilor” ce leagă orașul Bălan de Piatra Singuratică.

Din cele relatate de tânăr a reieșit faptul că el a plecat să se întâlnească cu niște prieteni în seara zilei de 7 octombrie, ora 23:30, dar ar fi alunecat și din cauza ceții și a întunericului a renunțat să-și continue urcarea și s-a adăpostit sub brad pentru a aștepta dimineața. Din fericire acesta s-a oprit din alunecare înainte să ajungă aproape de o râpă adâncă. Tânărul a fost coborât până la baza muntelui și predat familiei.

Pe această cale, jandarmii reamintesc cetățenilor că pot apela cu încredere la ajutorul autorităților atunci când se află în pericol, printr-un simplu apel la 112.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy