Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Ungurii nemulțumiți de victoria lui Orban. Mii de protestatari au umplut străzile Budapestei

Proteste în Ungaria: Mii de persoane au ieşit în stradă la Budapesta. Câteva mii de unguri au protestat sâmbătă, la Budapesta faţă de ceea ce organizatorii numesc un sistem electoral necinstit care i-a oferit prim-ministrului Viktor Orban o victorie covârşitoare după „o campanie a urii” faţă de migranţi, scrie Reuters, citat de adevarul.ro.

FOTO EPA-EFE / Zoltan Balogh

FOTO EPA-EFE / Zoltan Balogh

Într-o postare pe Facebook înainte de protest, organizatorii au cerut o renumărare a voturilor, o presă liberă, o nouă lege electorală, precum şi o cooperare mai eficientă a partidelor de opoziţie. Mulţi dintre protestatari fluturau steagul naţional al Ungariei, marşul pornind de la Opera din Budapesta către Parlament. Orban a început al treilea mandat de prim-ministru după victoria în alegerile de duminica trecută. Mesajul său ferm antiimigranţi i-a adus partidului său, Fidesz, o majoritate puternică în parlament, câştigând două treimi din locuri.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *