UNIVERSITATEA DE VARĂ DE MUZICĂ VECHE, EDIȚIA A XII-A

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Între 7 și 14 iulie, Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc, unul dintre cele mai remarcabile evenimente culturale din regiune, își continuă povestea. De data aceasta, personaj principal este Joannes Kájoni cu a lui culegere de texte muzicale, Codex Caioni. Organizatorii festivalului sunt Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita și Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

Directorul artistic al festivalului este flautistul IGNÁC FILIP – profesor în cadrul Departamentului Interpretare și Pedagogie Muzicală al Universităţii Transilvania din Brașov –, alături de care se vor afla colegii entuziaști și experimentați de la Centrul Cultural Judeţean Harghita, conduși managerul ANGÉLA FERENCZ, precum și un număr mare de voluntari.

Pe lângă numeroase concerte, festivalul va cuprinde și programe pentru copii, întâlniri cu publicul, prezentare de album, casa dansului renascentist, degustare de vinuri monahale, prezentare de instrumente și altele. Programul din acest an va cuprinde o serie de colaborări muzicale internaționale, invitații fiind din Ungaria, Danemarca, Franța, Italia, Elveția și Germania, dar vor fi prezente și importante formații de muzică veche românești, precum și muzicieni tineri talentaţi.

Principala locaţie a festivalului va fi, ca și în anii precedenți,Cetatea Mikó și diferite biserici din Miercurea-Ciuc, dar vor fi organizate evenimente și în sala principală a Cinematografului, în sălile Colegiului Național „Márton Áron” și în pieţe publice.

Festivalul de Muzică Veche în cifre: 8 zile; 7 locaţii; artiști din 7 ţări (Ungaria, Franța, Danemarca, Elveția, Italia, Germania și România); 13 formaţii; 18 concerte; 1prelegere; întâlniri cu publicul; prezentare de album; degustare de vinuri monahale; prezentare de instrumente.

Universitatea de Vară de Muzică Veche în cifre: 6 zile; 11 cursuri de măiestrie+3 cursuri opționale pentru toți participanții; 1 prelegere; 13 profesori; 7 colaboratori; mai mult de 100 de participanți înscriși din 5 ţări (Austria, Germania, Slovacia, Ungaria și România).

Știrile și informaţiile despre festival vor fi actualizate în permanenţă pe pagina web (www.regizene.ro) și pe pagina Facebook a Festivalului (https://www.facebook.com/Csikszeredai.Regizene.Fesztival).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy