Urs prins într-un posibil laț, tranchilizat și eliberat de jandarmi și polițiști

0

Articol disponibil în: Română

Jandarmii harghiteni, împreună cu polițiștii harghiteni și un angajat al Centrului de Reabilitare a Urşilor din oraşul Bălan au eliberat un pui de urs prins într-un posibil laț, în afara orașului Bălan.

Foto cu caracter ilustrativ

Intervenția s-a dovedit a fi una extrem de dificilă, atât din cauza întunericului, cât și datorită prezenței în zonă a ursoaicei ce avea cu ea încă un pui. După sosirea jandarmilor la fața locului, din discuțiile purtate cu polițiștii aflați acolo și din constatarea lor proprie, a rezultat faptul că în posibilul laț este prins un pui de urs, iar ursoaica cu cel de-al doilea pui se află tot acolo, fiind deosebit de agitată, locul unde se aflau urșii fiind într-o zonă greu accesibilă.

S-a încercat îndepărtarea ursoaicei în vederea tranchilizării și eliberării puiului de urs, dar acest lucru nu a fost posibil, ursoaica fiind de neclintit din zonă și devenind extrem de agresivă. Jandarmii au trecut la izolarea zonei, pentru a împiedica eventualele persoane curioase să se apropie de ursoaică.

Ulterior, s-a reușit îndepărtarea ursoaicei, iar ursulețul a fost tranchilizat și eliberat. La fața locului s-a aflat și un echipaj de ambulanță.

Reamintim pe această cale faptul că este recomandat ca de fiecare dată când suntem martori ai unor astfel de situații să apelăm la SNUAU 112, să nu încercăm să intervenim noi, să nu hrănim animalele sălbatice, să avem grijă unde depozităm resturile menajere și să evităm pe cât posibil contactul direct cu viețuitoarele sălbatice – atrag atenția jandarmii!

Fotografii de la intervenție, realizate de Marius Pascu:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy