Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Urși alungați de jandarmi din localitățile Borsec, Fitod și Atid

 

În ultimele 24 de ore, au fost primite 4 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în localitățile Borsec, Fitod și Atid, potrivit IJJ Harghita.

Primul două apeluri primite prin intermediul SNUAU 112, joi, 9 iulie, în jurul orei 16:00, respectiv 18:00, ne anunțau prezența unui urs în orașul Borsec. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, care dacă prima oară nu a găsit ursul acolo, a doua oară a îndepărtat ursul înspre pădure.

A treilea apel, făcut de către o doamnă, semnala prezența unui urs lângă Fitod. A fost trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea ursului din zona locuită, înspre pădure.

Vineri, 10 iulie, la ora 01:14, un bărbat ne anunța despre prezența a unui urs în curtea casei sale din comuna Atid. A fost trimis la fața locului un echipaj de ordine publică format din jandarmi și polițiști, care a intervenit pentru îndepărtarea animalului sălbatic din apropierea zonelor locuite.

Jandarmii reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. În toate cazurile nu au fost înregistrate alte evenimente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.