Ursoaică cu pui îndepărtată de jandarmi din zona Șumuleu-Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 Astăzi, 18 septembrie, în jurul orei 11:20 jandarmii au fost solicitați prin intermediul SNUAU 112 pentru a interveni la îndepărtarea unei ursoaice de la periferia cartierului Șumuleu-Ciuc.

Apelul a fost făcut de către o doamnă care a sesizat faptul că în apropierea unei școli, în proximitatea unui lan de porumb și-ar fi făcut apariția o ursoaică cu pui. La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, dar ursoaica nu a mai fost zărită în zonă.

Jandarmii au rămas în perioadă la locația respectivă, a fost ridicată inclusiv o dronă de către o persoană autorizată, dar ursoaica cu pui nu a mai fost observată, astfel că echipajele de intervenție s-au reîntors la misiunile curente. Reamintim ca de fiecare dată când cetățenii sunt martori ai unor astfel de situații să apeleze la 112, să nu încerce să intervină ei pentru îndepărtarea urșilor și să evite pe cât posibil contactul direct cu animalele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy