Uță din Ceahlău a fugit la Borsec, după ce a bătut preotul și dascălul din comună și i-a tâlhărit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În timp ce se aflau la treburi bisericești în comuna Ceahlău, preotul și dascălul au avut ghinionul de a se intersecta cu Uță, un personaj cunoscut cu acte de ”haiducie”.
Preotul și dascălul au fost bătuți și li s-au luat crucea și alte obiecte religioase pe care le purtau cu ei.
Uță a fost reținut de polițiști și se așteaptă emiterea unui mandat de arestare.

Comunicat IPJ Neamț:

La data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi despre faptul că doi bărbaţi de 39 si de 23 de ani, ambii din Ceahlău, ar fi fost loviţi de către un bărbat de 50 de ani.

Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului, a rezultat faptul că bărbatul, de 50 de ani, din Ceahlău, i-ar fi lovit pe cei doi (un preot şi dascălul acestuia, ambii din cadrul unei Bisericii din Ceahlău), în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu conform obiceiurilor creştineşti, după care l-ar fi deposedat pe bărbatul de 39 de ani de instrumentarul religios. În urma comiterii infracţiunilor,  bărbatul s-a deplasat cu un autovehicul pe DN 15 spre Borsec, judeţul Harghita.

Acţiunea profesionistă a poliţiştilor nemţeni şi reacţia pe măsură a poliţiştilor harghiteni au condus la prinderea şi reţinerea acestuia în localitatea Corbu.

Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale pentru comiterea de fapte cu violenţă, a fost predat echipei de profesionişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Neamţ, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violenţe şi împiedicarea exercitării libertăţii religioase.

Astăzi, poliţiştii îl vor prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, cu propunerea de luare a unei măsuri privative de libertate.

Sursa: Ziar Piatra Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy