Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Utilajele de deszăpezire din Miercurea Ciuc, pregătite pentru sezonul de iarnă

Eco-Csík SRL este pregătită pentru deszăpezire, cu utilaje specifice și forță de muncă manuală, și cu o cantitate adecvată de antiderapante în stoc, informează Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

sursa foto. Primăria municipiului Miercurea Ciuc

Operatorul local este pregătit pentru sezonul de iarnă, dar pentru a se putea asigura condiții bune de trafic care urmează, este nevoie ca și participanții în trafic să efectueze pregătirile necesare.

Conform prevederilor contractuale, 15 noiembrie este data de la care Eco-Csík SRL trebuie să fie pregătită să intervină pentru a asigura condițiile optime de trafic pe timp de iarnă.

Comparativ cu anul trecut, există o schimbare semnificativă în ceea ce privește zona de acoperire: o serie de străzi și tronsoane de drumuri au devenit proprietate publică (de exemplu, lungimea rețelei de străzi publice din Szécseny aproape că s-a dublat în acest an), așa că ne așteptăm la majorarea numărului intervenții pentru întreținerea drumurilor pietruite din oraș” – a precizar  primarul Korodi Attila.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă, dar pentru ca traficul să se poate desfășura în condiții optime, avem nevoie de parteneriatul locuitorilor. Cel mai important lucru care trebuie făcut este montarea anvelopelor de iarnă pe mașini” – a declarat viceprimarul Bors Béla. Edilul a explicat faptul că operatorul face tot posibilul să-și poate îndeplini sarcinile în zonele publice ale orașului, dar fără ajutorul locuitorilor și al asociațiilor de proprietari, această activitate nu poate fi pe deplin eficientă. Este o obligație legală pentru toți să asigure deszăpezirea pe trotuarele din fața proprietăților private și a blocurilor.

Am înființat o echipă de deszăpezire. Ei vor interveni imediat ce condițiile de drum o vor justifica” – a explicat Pál Tamás, directorul general al Eco-Csík SRL.
După cum a precizat, în Miercurea Ciuc sunt disponibile cinci pluguri de zăpadă, trei vehicule special echipate pentru curățarea străzilor pietruite, două mașini mici de curățat trotuare, 900 de tone de sare, 400 de tone de nisip și 5 tone de clorură de calciu, iar în Harghita-Băi sunt disponibile alte două utilaje specifice.

În caz de ninsoare, primul și cel mai important pas este împrăștierea și deszăpezirea preventivă, urmată de desfășurarea de pluguri de zăpadă acolo unde este cazul” – a declarat directorul executiv al Eco-Csík SRL, explicând principalele aspecte organizatorice.
După cum a precizat, prioritatea pentru deszăpezire va fi acordată zonelor cu pantă, sensurilor giratorii și străzilor din zona centrală al orașului.

Utilajele societății Eco-Csík SRL. sunt echipate cu sistem de localizare prin satelit. Cetățenii pot urmări traseul utilajelor pe pagina web ez-gps.ro, folosind indicativul de utilizator „deszapezire@szereda.ro” și parola „deszapezire2020”. Eco-Csík SRL operează, de asemenea, un serviciu de dispecerat pentru primirea sesizărilor legate de deszăpezire. În acest scop,  sunați la numerele de telefon 0723–645526 sau 0737–026873.

În acest sezon, perioada de permanență în care operatorul trebuie să asigură deszăpezirea va dura până la 15 martie în Miercurea Ciuc, iar în Harghita-Băi până la sfârșitul lunii martie.

  • informații furnizate de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.