Vânătorii din Harghita, îndemnați de prefect să solicite extragerea urşilor periculoşi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, face apel la vânători să solicite extragerea urşilor periculoşi, întrucât Ministerul Mediului poate emite ordine de urgenţă, dacă situaţia o va impune.

Prefectul a declarat pentru AGERPRES că a primit semnale legate de faptul că asociaţiile de vânători sunt nemulţumite că derogările privind exemplarele periculoase nu se aprobă de Ministerul Mediului, întrucât cotele de intervenţie din 2018 au fost utilizate. Drept urmare, a avut o discuţie cu reprezentanţii Ministerului Mediului care i-au dat asigurări că în momentul în care vor fi depuse solicitări de extragere a vreunui urs care pune în pericol viaţa oamenilor, Ministerul Mediului va emite în regim de urgenţă un ordin pentru care se va aproba derogare pentru exemplarul respectiv.

„Fac un apel la asociaţiile de vânătoare ca în cazul în care se confruntă cu situaţii în care aceste derogări sunt necesare, să depună imediat documentaţia pentru aprobare la Ministerul Mediului”, a punctat prefectul Jean-Adrian Andrei.

Judeţul Harghita s-a confruntat în ultimii doi ani cu o creştere a numărului persoanelor atacate de urs, fiind înregistrate şi numeroase cazuri în care sălbăticiunile au provocat pagube la stâne, în gospodăriile oamenilor sau în culturile agricole.

De cele mai multe ori, victimele urşilor sunt ciobani aflaţi cu animalele la păscut, persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, dar şi oameni care sunt atacaţi în zona culturilor agricole, unde animalele merg în căutare de hrană. AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy